Familiehandel

Familiehandel af fast ejendom

Overvejer du at få igangsat en familiehandel af fast ejendom, måske familiens sommerhus eller et tidligere forældrekøb? Vi bistår med hjælp til skøde og tinglysning ved jeres familiehandel og er med fra start til slut. Vores pris for assistance ved en familiehandel af fast ejendom er fast på 3.000 kr. inkl. moms.

Ønsker I også hjælp til udarbejdelse af en købsaftale med vilkår og betingelser for handlen vil der være et tillæg på kr. 2.500 inkl. moms. Hvis I er i tvivl om hvor meget I har behov i jeres situation, så ring til os i dag og lad os gennemgå det, helt uforpligtende.

Undervejs i sagsbehandlingen af familieoverdragelsen vil vi have brug for følgende:

Kopi af ID på samtlige parter – lovkrav at besidde
 Ejendommens adresse & overtagelsesdag
Aftalt købesum mellem handlens parter
Et evt. aftalegrundlag i form af en købsaftale

Du er altid velkommen til at tage kontakt, såfremt du har spørgsmål til dele af processen i forbindelse med jeres familiehandel, herunder især fastsættelse af købesummen som du kan læse nærmere om nedenfor. Ønsker I at vi skal hjælpe jer med jeres handel – så skriv i dag og lad os komme i gang. I kan enten bruge kontaktformularen til højre, gå til kontakt eller ringe på 53 70 87 30.

Fastsættelse af købesum ved familiehandel

Grundet et gammelt cirkulære fra 1982 kan overdragelse af fast ejendom mellem familiemedlemmer ske til en pris svarende til +/- 15 % af den sidst kendte offentlige ejendomsvurdering. Den offentlige ejendomsvurdering er sjældent svarende til markedsprisen, og en pris på 15 % under denne vurdering vil i mange dele af landet være meget gunstigt for køber. Det muliggør således at den ældre generation, der i højere grad en deres børn har oplevet værdistigninger i fast ejendom, kan overdrage til en pris der gør købet realistisk for børnene. En prisfastsættelse inden for +/- 15 % af den offentlige ejendomsvurdering (også kaldt 15 % reglen) er SKAT ikke i stand til at anfægte. SKAT kan anfægte prisfastsættelsen såfremt helt særlige forhold gør sig gældende. Ønsker du at høre mere om disse, så tøv ikke med at kontakt og lad os sammen gennemgå muligheder og begrænsninger ved jeres handel.

Leder du efter mere information om familieoverdragelse så gå til vores søsterside familieoverdragelse.dk, hvor vi har mere informationer om mulighederne med salg af fast ejendom mellem familiemedlemmer. Du kan også læse mere om hvor meget man må give familiemedlemmer i skattefri gave.

Stempelafgift ved tinglysning

Når der handles med fast ejendom skal der betales tinglysningsafgift (tidligere kaldet stempelafgift) af købesummen i handlen. Tinglysningsafgiften beregnes med 0,6 % af købesummen tillagt grundafgiften på kr. 1.660. Handles der til en pris på kr. 1.000.000 vil den respektive tinglysningsafgift være på kr. 7.660,00. Der gælder ingen undtagelse til betaling af tinglysningsafgift ved familiehandel. Bemærk at det ikke kun er ved tinglysning af ejerskab at der skal betales tinglysningsafgift. Der skal også betales afgift når din bank tinglyser realkredit- og banklånet i ejendommen. For tinglysning af pant skal der betales kr. 1.640 tillagt 1,5 % af den samlede hovedstol på lånene.


familiehandelMed venlig hilsen

Cand.jur. Mathias Lund Bach
+45 53 70 87 30
mathias@lundbach.dk